Wie zijn wij?

"Alligna is in 1999 opgericht uit onvrede over de manier waarop keukens in die tijd werden verkocht. Het kon en het moest anders, creatiever en de wensen van de klant moesten veel meer centraal staan, en niet die van de leveranciers. In 2005 zijn we ook begonnen met het ontwerpen en realiseren van badkamers, en met succes. Creativiteit en de optie om een ontwerp van begin tot oplevering te begeleiden spreekt nog steeds veel mensen aan en is voor ons een mooie basis naar de toekomst."

 

Hoe werken wij?

"Onze 1200m2 studio is een mooie plek om inspiratie op te doen en om met ons kennis te maken. Na de kennismaking volgt een oriënterend gesprek waarin we uw wensen inventariseren en een aantal ideeën met u doornemen. Daarna maken we een afspraak voor een tweede gesprek, of we komen eerst (evt. met een installateur) bij u thuis kijken. Voor het tweede gesprek werken we het ontwerp verder uit waarna we alles met u in detail doornemen. Als het ontwerp aanspreekt en de verwachtingen heeft overtroffen kunt u ervoor kiezen de keuken of badkamer door ons te laten leveren."

 

Hoe verzorgen wij de montage?

"In de regio Zuid-Limburg tot aan Roermond verzorgen wij een totaalpakket: Montage doen wij onder eigen regie. Voor de voorbereidende werken zoals leidingen-, stuc- en tegelwerken werken wij samen met een aantal partnerbedrijven. Indien u de werken door een partnerbedrijf laat uitvoeren dan wordt het werk ook door ons begeleid en zo nodig gecoördineerd. Daarnaast kunt u dan ook bij ons terecht voor alle vragen en garanties tijdens en na deze werken."

 

Kan ik alleen terecht voor een ontwerp of levert Alligna ook de keukens en badkamers?

"Wij bieden een ruim assortiment keukens en badkamers, en verzorgen indien gewenst ook de montage. In onze 1200m2 studio krijgt u een goed beeld van onze collecties en mogelijkheden. Ook de keukens en badkamers op deze site zijn allemaal door ons ontworpen, geleverd en onder onze regie gemonteerd (het zijn geen fabrieksfoto's)."

 

Kan ik ook terecht als het alleen gaat om losse items?

"Wij zijn met name gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van nieuwe keukens en badkamers. De inrichting van onze studio is dan ook met name gericht op het laten zien van sferen mogelijkheden. Wij hebben geen toonzaal waar allemaal losse artikelen per stuk naast elkaar zijn uitgeprijsd. Bestaande klanten kunnen bij ons altijd terecht voor losse items, maar bij nieuwe klanten geldt dat montage van complete projecten voorrang hebben op montage van losse items."

 

Zijn er kosten aan het ontwerp verbonden?

"Nee, de tijd die wij in onze klanten investeren is voor onze rekening. Alle ideeën, adviezen en uitleg zijn dus gratis. Tekeningen, schetsen of andere vormen van de ontwerpen blijven wel eigendom van Alligna tot de aankoop van de keuken/ badkamer. Het is dus niet mogelijk om tekeningen of ontwerpen op voorhand mee te nemen. Wel is het mogelijk om een los ontwerp te kopen, bijvoorbeeld wanneer uw aannemer liever zelf het sanitair levert. De kosten hiervoor zijn 449 euro. Hiervoor ontvangt u een complete map met de ontwerp details, technische tekeningen en een specificatie van de uitgekozen items."

 

Wat kost een gemiddelde keuken?

"Dat varieert heel erg. Bij een keuken ligt het heel sterk aan de keuze van de apparatuur (merk en aantal). Daarnaast speelt het aantal en soort keukenmeubelen mee, en zit er natuurlijk verschil in de keuze van het werkblad. U bepaalt vooral zelf wat uw keuken kost, maar om u een idee te geven: de gemiddelde aanschafprijs van een keuken in Nederland met is op dit moment ongeveer tienduizend euro. Wij ontwerpen bij ons regelmatig keukens voor minder, maar er is ook duidelijk een toenemende vraag naar luxere oplossingen, en die kunnen variëren van vijftien tot vijfendertig duizend euro en meer.
Lees hier verder over keukenprijzen."

 

Wat kost een gemiddelde badkamer?

"Net als bij keukens bepaalt u de prijs van de badkamer ook vooral zelf. Maar als een bestaande badkamer wordt vervangen spelen de kosten voor het bouwkundige deel (slopen, leidingen-, stuc- en tegelwerk) een grote rol. Om een idee van de kosten te krijgen hebben we hier een voorbeeld klaar gezet."

 

Zijn de prijzen nog onderhandelbaar?

" Nee, wij onderscheiden ons van andere aanbieders door ons volledig te concentreren op het ontwerp. Een ideaal ontwerp klopt esthetisch, praktisch maar ook budgettair. Uiteraard moet de prijs kloppen, maar we gaan dus niet onnodig hoge prijzen hanteren om u vervolgens het idee te geven dat u een enorme korting heeft bedongen. Dat leidt te veel af en daarom krijgt iedereen bij ons direct een faire prijs."

 

Wat zijn gemiddelde levertijden?

"De levertijd van een keuken is gemiddeld 10 weken. Naast serieproductie bieden we ook maatwerk en omdat dat vaak handwerk is kan dat wat langer duren dan de levertijd van een gemiddelde keuken. De levertijd van sanitair is afhankelijk van de voorraad. Voorraad artikelen zijn natuurlijk snel leverbaar, maatwerk duurt ca 6 weken. Voor de montage van een badkamer lopen de planningen meestal 3 maanden vooruit."

 

Hoe zit het met garanties?

"Omdat we CBW erkend zijn profiteert u standaard van de CBW garanties zoals die iom de consumentenbond zijn bepaald. Daarnaast hebben wij bij de meeste fabrikanten een garantietermijn van 5 jaar bedongen. Op keukenmeubelen bieden wij 10 jaar garantie waarvan de eerste 5 jaar volledig zijn en daarna afbouwend."
Zie ook: http://wonen.cbw-erkend.nl/

 

Moet ik een afspraak maken om langs te komen?

"U kunt ter oriëntatie altijd binnenlopen, graag zelfs. Maar als ook een goed advies is gewenst, laat het ons dan even op voorhand weten. We nemen daar nl. graag de tijd voor. We merken dat steeds meer klanten behoefte hebben aan een goed doordacht ontwerp, en dus maken we steeds meer tijd vrij om de ideale oplossing te bedenken. Om die reden is de kans ook groot dat iedereen bezig is met een afspraak. Dus als we weten dat u komt dan garanderen we dat er iemand voor u klaar staat. U kunt ook hiervoor ook het contactformulier gebruiken." 

 

Alligna Keuken & Bad Design