Algemeen Onderhoudsadvies Badkamers:

 

- Chrome en kunststof delen:  pas op met anticalc en met name bij chrome en kunststof delen! Mocht u het toch (op eigen risico) willen gebruiken, spoel het middel dan snel en goed af.

- Kranen in kleurklik hier voor een uitgebreid onderhoudsadvies voor kranen in kleur.

- Kitwerk (!): standaard wordt 1 jaar garantie gegeven op kitwerk. Let op: garantie betekent dat indien nodig de kit in deze periode kosteloos wordt hersteld. Maar schade als gevolg van het te laat melden (lekkages) wordt niet vergoed. Controleer daarom regelmatig het kitwerk, vooral bij inloopdouches. Ondanks dat er ook achter de tegels van alles aan gedaan is om het water tegen te houden is het nog steeds belangrijk dat de kitranden in goede staat zijn. Maak bij twijfel altijd direct melding, en wacht niet af of het uiteindelijk wel of niet tot een lekkage leidt want dan is het te laat.

- Glazen (douche) wanden:  controleer of ze behandeld zijn met een coating zijn behandeld of niet. Dit zal tijdens het verkoopgesprek ongetwijfeld aan bod zijn gekomen, maar het is belangrijk dat behandelde delen niet met agressieve schoonmaakmiddelen worden gepoetst.

- Tegels: die zijn na het inlijmen en invoegen natuurlijk vuil en vlekkerig. Ons advies is om de tegels de eerste weken gewoon met water en niet met allesreiniger te poetsen. Allesreiniger kan een laag achterlaten waardoor het vuil in de tegels onder die laag komt te zitten en daardoor niet weggaat. Mocht de tegel na een aantal weken niet schoon zijn, gebruik dan een speciale reiniger. Die zijn bij ons te koop en wij kunnen u ook adviseren welk middel het beste werkt.

TIP: Spoel de douche (tegels en glaswanden) met koud water na. Dat voorkomt een hoop kalk afzetting en tegelijkertijd gaat uw thermostaatkraan jaren langer mee!

- Spiegels:  Let er bij het poetsen op dat er geen schoonmaakmiddel (onder) aan de rand van de spiegel achterblijft want dat tast op den duur de spiegel aan de achterkant aan waardoor aan de voorzijde spikkels zichtbaar worden. Veeg de randen altijd goed na.

- Kunststof wastafels:  let erop dat daar geen middelen zoals bijvoorbeeld haarverf, aceton, nagellak ed. in komen want dat geeft vlekken. Ook overmatig heet water (boven 65 graden) kan op den duur scheurtjes veroorzaken in het oppervlak, dus pas daar mee op.

- Onderhoud HiMacs wastafels:  klik hier voor meer informatie over het onderhoud van onze (mat witte) HiMacs Solid Surface wastafels. 

- Thermostaatkranen: (douche, bad en radiator): als deze kranen lang op 1 stand blijven staan kan het mechaniek gaan vastzitten. Wij adviseren u dan ook hier af en toe aan te draaien. Spoel bijvoorbeeld na het douchen de ruimte met koud water na. Dat helpt de levensduur van de thermostaat te verlengen, en helpt ook tegen kalk aanslag.

- Badmeubels:  meubels zijn bijna altijd van hout, en hout en vocht zijn geen vrienden. Al onze badmeubels zijn natuurlijk geschikt gemaakt voor gebruik in de badkamer, maar leg nooit een natte handdoek op of tegen het meubel. Controleer ook de ventilatie van de ruimte. Als het zo vochtig is dat er steeds condens op het meubel staat kan het misgaan.

Alligna Keuken & Bad Design